Wingwave coaching i Nives Bilić u našem prostoru

Wingwave coaching – put ka oslobođenju od stresa i jačanju vlastitih mentalnih sposobnosti

Wingwave coaching je individualan trening emocija u kojem su klijenti uvijek psihički stabilne osobe.

Wingwave coaching nije psihoterapija, već metoda idealna za aktiviranje, jačanje i razvoj mentalnih i kreativnih sposobnosti koje zdrava osoba već ima.

Najčešće teme wingwave coachinga su svladavanje stresa 40%, međuljudski odnosi 30% poticanje kreativnosti, razvijanje slike o sebi, prevencija izgaranja.

Cilj coachinga je postići olakšanje od neugodnih emocija. Isto tako wingwaveom može se raditi na razvijanju i boljem iskorištavanju vlastitih osobina i vještina, kroz tzv. coaching resursa pri čemu se tada utvrđuje koji izvor snage osoba treba aktivirati kako bi u određenoj situaciji uspjela.

Tijekom wingwave coachinga klijent oživljava temu na kojoj želi raditi. Potom coach izvodi intervenciju nizovima budnih REM faza. Riječ je o posve prirodnom postupku bilateralne stimulacije moždanih hemisfera koja se postiže brzim pokretima očiju.

Ponekad klijenti točno znaju što je tema na kojoj žele raditi, a ponekad nisu svjesni što u njima stvara blokadu. U takvim situacijama koristi se miostatski test, vrsta mišićnog testa koji pokazuje na koji podražaj (misao, riječ, ponašanje i tvar) klijent reagira stresom.

Tijekom wingwave tretmana mogu se smjenjivati razne emocije, no te emocije nemaju veze sa sadašnjim trenutkom nego sa brisanjem trajnih tragova stresa.

Prilikom primjene budnih REM faza coach se malo bavi razgovorom o sadržaju. Pažnja klijenta prije i poslije intervencije mora biti na emociji, i klijent ne treba coachu ispričati što je tko, tijekom za njega stresne situacije, rekao. Iznimka je situacija kada coach procjeni da treba pomoći klijentu da se oslobodi ograničavajućih uvjerenja.

Trajanje wingwave tretmana i njihov broj ovise o svakom klijentu i različito je. U pravilu klijent i coach trebaju za jednu temu dva do pet sati rada.

Kako bi se učvrstio pozitivan efekt wingwave tretmana, nakon njega treba osigurati vrijeme za sebe, raditi nešto što vas smiruje ili veseli, otići rano na spavanje. Dođe li do sanjarenja to je dobar zna da je integracija obrađivane teme uspjela.