“Slušanje djece razvedenih: Nova saznanja koja se razlikuju od Wallerstein, Lewis i Blakeslee”, Prof William V. Fabricius, 2003.

Preveli smo znanstveni rad Profesora Williama V. Fabriciusa s pregledom novih saznanja o stavovima studenata o organizaciji svojih života nakon razvoda roditelja:

“Slušanje djece razvedenih: Nova saznanja koja se razlikuju od Wallerstein, Lewis i Blakeslee”, Prof William V. Fabricius, 2003. (PDF, 776 KB). Prijevod: Iva Matijašić, prof. psihologije i Asenka Kramer, prof. engleskog jezika i književnosti i diplomirana etnologinja.

Naslov izvornika: “Listening to Children of Divorce: New Findings That Diverge From Wallerstein, Lewis, and Blakeslee”.

Prijevod se ne smije koristiti u komercijalne, već samo u obrazovne svrhe i namjenjen je zakonodavcima, stručnjacima koji se bave djecom i odlučuju o djeci te široj javnosti.

Posebno značajnim smatramo radove koji su usredotočeni na mišljenja i stajališta djece i mladih kakvih već ima nekoliko u ovoj našoj knjižnici. Očekujemo da će s novim spoznajama utemeljenim na empirijskim istraživanjima debeli zid između zakonodavaca, donositelja odluka s jedne strane i stanja struke s druge, postati transparentniji i propustiti malo svjetla pri kojem će se razaznati i osigurati poštovanje potreba, interesa i prava djece i mladih, tj. dopustiti ono što međunarodne konvencije garantiraju, a naši zakonodavci i donositelji odluka ili zanemaruju ili selektivno tumače kako bi održali status quo koji je nepovoljan za djecu i mlade.Anketa

  • Jesu li se djelatnici Czss prema vama ponašali nepristrano i uljudno?

    Loading ... Učitavanje ...

Arhiva anketa

Otrov razvoda

Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

dr. Richard A. Warshak

 

Knjiga otrov razvodaKnjiga se može nabaviti u izdanju Algoritmove biblioteke Facta

Knjiga Divorce PoisonDetalje o izvorniku knjige na engleskom jeziku potražite na:
www.warshack.com

Preporučamo svim roditeljima koji traže praktične savjete da pročitaju knjigu Otrov razvoda, dr. Richard A. Warshak-a.