Roditeljstvo na minutu: standard najboljeg interesa djeteta, diskrecijsko pravo suda i “načelo aproksimacije” Američkog pravnog instituta, Dr Richard A. Warshak

Preveli smo dio znanstvenog rada autora Prof Dr Richarda A. Warshaka:

“Roditeljstvo na minutu: standard najboljeg interesa djeteta, diskrecijsko pravo suda i “načelo aproksimacije” Američkog pravnog instituta”

objavljenog na str. 143-164  u University of Baltimore Law Review, Vol 41.

Naslov izvornika je: PARENTING BY THE CLOCK: THE-BEST-INTEREST-OF-THE-CHILD-STANDARD, JUDICIAL DISCRETION AND THE AMERICAN LAW INSTITUTE’S “APPROXIMATION RULE”, Richard A. Warshak, poveznica: http://law.ubalt.edu/academics/publications/lawreview/volumes/6_Warshak.41.1.pdf

Dr Richard A. Warshak je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka na području odnosa djece i razvedenih roditelja. Njegova već klasična knjiga “Divorce Poison” s konkretnim savjetima za razvedene roditelje prevedena je i objavljena u Hrvatskoj 2008. godine (Otrov razvoda, Algoritam).

Vjerujemo da će prijevod ovog rada koristiti stručnjacima, kreatorima politika, zakonodavcima, roditeljima, a najviše djeci o čijoj se sudbini odlučuje temeljem stavova, često pogrešnih i pristranih, istih tih stručnjaka, kreatora politika, zakonodavaca i roditelja.

Stavljajući dijete u središte interesa, Dr Warshak dokazuje da ima veliko znanje i osjetljivost za područje kojim se bavi.

Dr Warshak je klinički psiholog, znanstvenik i savjetnik te profesor sveučilišta Texas Southwestern Medical Center i član uredništva tri stručna časopisa.  Dr Warshak je bio savjetnik Bijele kuće po pitanju skrbništva nad djecom i jedan je od 60 vrhunskih stručnjaka koje je Američka odvjetnička komora, Odjel za odvjetnike obiteljskog prava pozvala na sudjelovanje u inicijativi za izmjene obiteljskog zakona. Njegovo je pismo prijatelja suda, koje su podržali vodeći stručnjaci o pitanjima razvoda, prihvatio Vrhovni sud savezne države California.

Počašćeni smo i ponosni da je Dr Warshak podržao mogućnost da njegov rad bude dostupan na hrvatskom jeziku i zahvaljujemo mu u svoje ime i u ime sve djece Hrvatske.

PARENTING BY THE CLOCK:
THE BEST-INTEREST-OF-THE-CHILD STANDARD,
JUDICIAL DISCRETION, AND THE AMERICAN LAW
INSTITUTE’S “APPROXIMATION RULE”

Anketa

  • Jesu li se djelatnici Czss prema vama ponašali nepristrano i uljudno?

    Loading ... Učitavanje ...

Arhiva anketa

Otrov razvoda

Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

dr. Richard A. Warshak

 

Knjiga otrov razvodaKnjiga se može nabaviti u izdanju Algoritmove biblioteke Facta

Knjiga Divorce PoisonDetalje o izvorniku knjige na engleskom jeziku potražite na:
www.warshack.com

Preporučamo svim roditeljima koji traže praktične savjete da pročitaju knjigu Otrov razvoda, dr. Richard A. Warshak-a.