Mirenje na Obiteljskim odjelima sudova u RH

Pročitajte što piše na stranicama

Sretni smo da vas možemo izvijestiti da ovaj institut radi uspješno i da već ima rešenja o povjeravanju djeteta koja su donesena u postupku mirenja. Naš član koji je, nakon mučnih gotovo dvije godine, u tome uspio, izvijestio nas je da je postupak brz, učinkovit i rješenje je gotovo odmah pravomoćno.

Značajno je da u razvijenim zemljama samo oko 10% postupaka završava kao parnica, dok je kod nas taj postotak veći od 40%. Roditelj koji zaista skrbi za dijete i koji ne želi neproduktivno trošiti svoje i tuđe resurse, predložit će ovakvo rješenje odnosno prihvatiti ga i krenuti u proces dogovaranja koji prethodi postupku mirenja na sudu.

Mirenje se može započeti i završiti u bilo kojem trenutku izvanparničnog ili parničnog postupka.

Osim što je zaista u najboljem interesu djeteta, roditelja i šire obitelji, smatramo da je vrhunsko sredstvo za utvrđivanje koji se roditelj želi poslužiti djetetom kako bi se osvećivao bivšem partneru – jasno, to je onaj koji odbija dogovaranje i mirenje.

Javite nam ako uspijete.

Istodobno vas upućujemo na našu novu anketu, a rezultate prethodne pogledajte u arhivi.