Međunarodni dan obitelji

Želimo da se svi na današnji Međunarodni dan obitelji sjete svih članova svoje obitelji.

Posebno želimo da svi razvedeni roditelji radi dobrobiti svoje djece, ulože dodatni trud i učine novi pomak u približavanju djece drugom roditelju i članovima te obitelji. Apeliramo na sve roditelje s kojima djeca žive da uvijek i u svakoj situaciji govore pozitivno o drugom roditelju i da podržavaju svoje dijete u osjećajima ljubavi, poštovanja i pripadnosti roditelju s kojim ne žive i široj obitelji toga roditelja. Apeliramo na roditelje koji su dužni plaćati doprinos za uzdržavanje djece da to čine redovito i bez iznimke.

Apeliramo na sve odgovorne u svim institucijama i političkim tijelima koja se bave djecom i pravima djece da hitno usmjere svoj rad i energiju u zaštitu prava djece u RH na oba roditelja i njihove šire obitelji te na zaštitu prava djece na to da se osjećaju članovima obitelji oba roditelja bez obzira na razvod.

Apeliramo na odgovorne da iznađu dovoljno političke volje kako bi unaprijedili i dosljedno slijedili mehanizme pozitivnih i pravodobnih zakonskih rješenja problema djece čiji se roditelji razvode i roditelja u razvodu.

Apeliramo na sve odgovorne u svim institucijama i političkim tijelima koja se bave djecom da usmjere svoje snage na dokidanje svakog fizičkog, psihoemocionalnog i drugog nasilja usmjerenog prema djeci te prema svakom od roditelja, bez obzira na spol, dob, nacionalnu, vjersku i društvenu pripadnost.

Čuvajmo djeci obitelj unatoč i upravo zato što su roditelji razvedeni. Dajmo im da imaju dva jednakovrijedna doma u kojima se osjećaju jednako dobrodošla i voljena.