Medijacija umjesto spora

O prednostima postizanja dogovora o budućnosti umjesto bavljenja prošlošću i produbljenja sukoba, puno je korisnoga napisano na stranicama:

Nije, dakle, potrebno čekati mirenje preko centara za socijalnu skrb ili obiteljskih centara. Ako vas uređujući sudac ne uputi na mirenje ili sam ne preuzme mirenje (što je na sudu besplatno, ali se, prema izviješćima koja dobijamo od roditelja, rijetko provodi), vi ipak možete pomoći svojoj djeci i sebi. To je moguće već danas, sudbina vaše djece i vaša u vašim je rukama, sve uz stručnu pomoć izmiritelja sa zavidnim iskustvom.

Vjerujemo da mirenje obećava bolju budućnost djeci i roditeljima. Ne samo da će roditelji koji pristupe mirenju i postignu sporazum svojoj djeci omogućiti mirnije i kvalitetnije odrastanje, već će i oni koji pristupe mirenju bez postizanja sporazuma puno naučiti o rješavanju sporova. Time će sudovi imati manji broj predmeta te će im se moći kvalitetnije posvetiti.

Još ne znamo cijene medijacije Hrvatske udruge za mirenje pri razvodu, ali će se vjerojatno kretati u okvirima cijena Modusa, koje su 400,00 kn, što je neusporedivo povoljnije nego troškovi odvjetnika i sudski troškovi, gdje sudbinu vaše djece određuje sudac, a ne vi, roditelji koji svoju djecu bezuvjetno volite, što vam omogućava medijacija.