Europska mreža – korak naprijed u pomoći djeci i razvedenim roditeljima

puttingchildrenfirst

Sva zahvalnost britanskim kolegama na ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Ponosni smo da je upravo naša Udruga pozvana biti među prvim članicama Europske mreže. To znači da smo na dobrom putu ma koliko malim i sporim koracima išli prema zajedničkom cilju. Zajednički cilj je postići da razvod roditelja ne bude razvod od djeteta, da dijete ima najbolje od oba roditelja i punu svijest svih uključenih i cijelog društva da se roditeljstvo ne može i ne smije razvesti, što se, nažalost prečesto događa, ma koliko mi o tome šutjeli.

… zato što podrška svim članovima obitelji, zajedno i pojedinačno, vodi zadovoljenju ‘najboljeg interesa djeteta’…

Pozivamo mame, tate, bake, djedove, tete, stričeve, ujake…, stručnjake i volontere ― pomozite nam u nastojanju da djeca razvedenih roditelja dobiju ono što je za njih najbolje ―

…’Najbolji interes djeteta’ je provoditi redovito i što je moguće više vremena sa svakim od roditelja i s njihovim širim obiteljima ― najbolji roditelj su oba roditelja.